NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek lanceerde in juni 2017 Joost, een vernieuwd, sociaal intranet dat een belangrijke rol gaat spelen bij de grote reorganisatie die bij NWO plaatsvindt.

Het intranet is binnen budget en binnen de planning gerealiseerd, bijna een unicum in de intranetwereld. Daar lag een gedegen projectaanpak aan ten grondslag, maar ook - en vooral - het enthousiasme, de gedrevenheid en de expertise van iedereen die bij het project betrokken was.

Wij tekenden voor de frontend die we in de door onszelf ontwikkelde bibliotheekstructuur opleverden. Daardoor was het ook mogelijk om al ‘echte’ pagina’s voor demonstratiedoeleinden te maken.

Ook konden we de edgecases testen door het onderliggende contentmodel een integraal onderdeel van onze bibliotheek te maken. Tijdens de implementatie werkten we nauw samen met Drupal-specialist Triquanta.

Daarnaast leverden we projectadvies rondom platformkeuze, projectaanpak, contentmigratie en adoptie.

Nu de eerste fase gereed is, gaat nog niemand op z'n lauweren rusten. Een intranet is een programma, geen project. Dus de doorontwikkeling op basis van wensen en ervaringen is al gestart.