Nederland Distributieland

In een hele prettige samenwerking met andere partijen op het gebied van visual design, animaties, online marketing en projectleiding doorliepen we het proces om tot de nieuwe website te komen. En dat ging snel: er zat nog geen drie maanden tussen de eerste workshops met stakeholders en de livegang.

Holland International Distribution Council voor over de grens, Nederland Distributieland voor in ons eigen kikkerlandje: NDL is de vereniging van en voor onze logistieke sector. De voornaamste taak is om Nederland als Europese logistieke hub in het buitenland te promoten met als doel logistieke investeringen en ladingstromen voor haar ruim 300 leden aan te trekken.

De website was aan vernieuwing toe. Daarbij ging het niet om een kleine update van het welbekende digitale visitekaartje. De nieuwe website moet leads gaan binnenbrengen: bedrijven in onder andere de VS, China en Zuid-Korea hun Europese distributie willen optuigen. En daarnaast faciliteert de website de leden bij een aantal toptaken.

We ontwikkelden in feite twee websites onder één naam: een conversiegerichte website voor buitenlandse partijen die vanuit een zoekwoordenstrategie werd ingericht. En een website voor de leden, gebaseerd op de toptaken voor deze doelgroep. Herkenbaarheid en herbruikbaarheid stonden daarbij centraal. En we formuleerden ontwerpprincipes die goed bij Nederland passen, zoals bondigheid, directheid, controle en dynamiek.